2018. december 11.

Gyakori kérdések társasjáték rendezőkről

Gyakori kérdések társasjáték rendezőkről

Összegyűjtöttem nektek pár kérdést, melyek rendszeresen visszaköszönnek egy-egy társasjáték rendező kapcsán, személyes átvételkor vagy még vásárlás előtt. Ha úgy érzed bármi kimaradt a listából, akkor a blogbejegyzés alatt felteheted a kérdéseid, így aki később olvassa is láthatja azokat.

Kártyavédővel ellátott kártyák tárolására is alkalmasak a társasjáték rendezőitek?

Minden esetben igen a válasz. Jelenleg a piacon rengeteg kártyavédő található, természetesen az összes vastagságot nem tudjuk belekalkulálni a kártyatartókba, ezért egy közepes vastagsággal számolunk. Így, ha vékonyabb kártyavédőt használsz vagy egyáltalán nem használsz, akkor több helyed marad a tárolásra.
 

Figuratartó hogyan működik? Lehet-e festett figurát tárolni benne?

A figuratartó működési elve az, hogy a kicsi „karok”, melyek a figurák megtartását szolgálják, behelyezéskor elmozduljanak. Majd, amikor a figura a helyére pattan, rászoruljanak. Ezzel biztosítva azt, hogy ne essenek ki, ne mozduljanak el. Mivel a karok a figura talpának oldalát fogják, ezért nem sérül a festett rész. Akkor sem, ha a talpazat is dekorálva van.

Az alapjáték dobozába beleférnek a kiegészítők is?

Erre a kérdésre nehéz általánosítva azt írni, hogy igen. Ahány társasjáték, annyi fajta kiegészítő elem, annyi fajta méret, stb. Mi ennek ellenére törekszünk arra, hogy egy dobozban tárolható legyen minden. Természetesen vannak olyan játékok, melyek kényelmesen elférnek az alapjáték dobozában (mint pl. Mars terraformálása), de akadnak olyanok is, ahol sajnos csak úgy oldható meg az egy dobozban tárolás, hogy a fedelét feltolja (pl. Eclipse).

Szállítható-e hátizsákban, utazótáskában a társasjáték, ha a nálatok vásárolt rendezőben van tárolva?

A legtöbb társasjáték rendezőnk nem tolja fel a doboz fedelét, ezeknél a tárolás és a szállítás is egyszerű. A dobozban található tárolók vagy egymást, vagy a térképek/szabálykönyvek/doboztető zárják le. Ezért a tokenek, kártyák és egyéb elemek nem szóródnak szét a dobozban, akkor sem, ha elforgatod.
Azon dobozok esetén, ahol elkerülhetetlen volt a doboz fedelének feltolása, javasoljuk, hogy szállítsd fektetve a dobozt, vagy használj gumit, amely segít abban, hogy a doboz fedele ne mozduljon el.

Személyes átvételi lehetőségek?

Budapesten:
A személyes átvétel helye egyelőre nem fix. Budapesten a Nyugati pályaudvar környékén van lehetőség az átvételre, előre egyeztetett időpontban. Heti egy-két alkalommal.

Győrben:
A Sas és Kos, társasjátékos szaküzletben.

Hol adhatom meg, hogy melyik Foxpost csomagautomatára kérem a csomagot?

Egyelőre még nem készült Shopify-hoz Foxpost integráció, de amint kész a fejlesztés, bekötjük az oldalunkra!
Addig is kérjük, írd meg a megrendelésed megjegyzés rovatába vagy küld el nekünk e-mailben a hello@thegiftforge.hu e-mail címre.

Mennyi idő alatt készül el a megrendelés?

Átlagosan 3-4 héten belül.


További gyakori kérdéseket itt találod.