2018. december 03.

Mi a fontos nekünk?

Mi a fontos nekünk?

Az elmúlt pár hétben, hónapban történt velünk egy s más, ami miatt fontosnak tartom, hogy írjak nektek arról, hogy nekünk mi a lényeges a tervezés, termékfejlesztés, gyártás, kommunikáció, marketing, stb. során (rengeteg mindent ide sorolhatnék, amit szeretnénk képviselni). Mik azok a szempontok, amelyek a mi „védjegyeink” és amiket szem előtt tartunk, amikor egy társasjáték rendezőt készítünk, amikor egy partnerrel kötünk kapcsolatot, vagy amikor pl. egy vásárlóval beszéljük át, hogy mit kéne fejlesztenünk egy terméken. Tömören: minden, ami mi vagyunk.

Nehéz listát készíteni erről, hiszen egytől egyig ugyanolyan fontos, de azért külön pontokba szedtem, hogy ne egy nagy összefüggő massza legyen az egész.

Az első és egyben a legfontosabb az egyediség.


Nem gondolom, hogy mi találtuk fel a spanyolviaszt, azt sem, hogy mi lennénk a piacon a legjobbak, de törekszünk arra, hogy egyedi ötletekkel álljunk elő. Nem akarunk másoktól másolni vagy más tollával ékeskedni. Sőt, amikor elindultunk (és természetesen megnéztük a konkurenciánkat) kijelentettük magunknak, hogy valami mást szeretnénk csinálni. Ezért nem nézzük meg mások termékeit, amikor elkezdünk terveni egy társasjáték rendezőt. Ha pedig a végeredményben hasonlóság vagy egyezőség van, akkor, az pusztán annak a műve, hogy nem fér el másképp egy-egy figura/kártya/egyéb tartozék a dobozba vagy egyszerűen nincs más logikus megoldás.

Úgy érzem ez a legjobban a figuratartónkban mutatkozik meg. Számos lehetőséget kipróbáltunk, és hosszas tervezés után kijöttünk ezzel a designnal. Amely nem csak, hogy támogatja a festett figurák tárolását, de egyedülálló volt az év elején a piacon. Működési elve már sokaknak nem újdonság: A kis "fogak" közre fogják a figura talpazatát, ezzel biztosítva, hogy ne essen ki, ne mozduljon el. 

  

A figuratartó mellett a másik jelentős dolog, amely megkülönböztet minket másoktól, hogy kedvezményt adunk azoknak, akik kölcsön adják a társasjátékukat tervezésre. Mivel nem csak újonnan megjelenő társasjátékokhoz készítünk rendezőket, ezért elengedhetetlen, hogy olyan társasjátékokkal is tudjunk dolgozni, amelyek már nem/jelenleg nem/nehezen kaphatóak a piacon. Örömmel tölt el minket, hogy találtunk egy olyan megoldást, amely mind a vásárlóinknak, mind nekünk egyszerre kedvez!

 

Az egyediség mellett persze törekszünk a következetességre, egységesítésre.

  

Gondolok ez alatt arra, hogy ha kifejlesztettünk egy stílust, akkor azt a következő terméknél maximum finomhangoljuk, de nem csinálunk teljesen mást. Ha innen-onnan gyűjtenénk össze a terveket, akkor egy idő után elég nagy katyvasz lenne, amit csinálunk. Ezzel ellentétben, ha egységes designt készítünk, akkor egy idő után már ránézésre is felismerhetőek lesznek a termékek, akkor is ha épp nem a webshopunkon találkoznak velük az emberek.

 

A következő a „sorban” az őszinteség.

Talán ez az, amit annyira nem lenne szükséges kifejtenem. Mégis nagy horderejű a számunkra. Akár egy partnerről, akár konkurenciáról, akár ügyfeleinkről van szó.
Nem szeretnénk az a cég lenni, aki kifelé csak a szépet, a jót, a rózsaszín fellegekben ugráló unikornisokat mutatja, mert az élet nem ilyen. Vannak buktatók, vannak akadályok, amiken át kell vergődni magad. És úgy gondolom, hogy erről fontos őszintén tájékoztatnod a vásárlóidat, főleg ha őket is érinti (lásd előző blogbejegyzésünk arról, hogy milyen problémáink adódtak).
De ez igaz a konkurenciáinkra is. Ha valaki megkeres minket, őszintén elmondjuk a terveinket, és nem teszünk olyan kijelentést, melyet vagy nem tartunk be, vagy már esetleg folyamatban van, és inkább elhallgatjuk.
Az üzleti berkekben lehet nem a legjövedelmezőbb és leggazdaságosabb így cselekedni, de mi (ha még naívak is vagyunk emiatt) hiszünk egy etikus piacban. Előbb-utóbb úgyis kiderülnek a turpisságok, félre informálások.

Külön kiemelném, hisz öröm számunkra, hogy az őszinteség nem egy oldalú, legalábbis ami a vásárlóinkat és a partnereinket illeti. Mindig korrekt és építő jellegű kritikát kapunk a termékeinkről, ami alapján tudunk frissíteni, tovább fejleszteni. Ezt nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire jelentős számunkra. Köszönjük nektek! 

 

Az őszinteséggel kézen fogva jár a tájékoztatás.

Ezért is hoztunk létre egy Facebook csoportot, melyben szavazhattok, elmondhatják véleményetek, ill. ötleteiteket nekünk egy-egy termék kapcsán. De természetesen a csoporton kívül is igyekszünk minél informatívabbak, lenni, akár a Facebook vagy Instagram oldalunkat, akár a weboldalunkat tekintve.

  

 

És végül, de nem utolsó sorban: közösségépítés, családias hangulat.

Az idei évünk legkiemelkedőbb példája a Társasjátékok ünnepe volt, ahol többekkel is találkoztunk, beszélgettünk. Rettentően jó érzés volt, hogy nem csak egy „névvel és pár adattal” állunk kapcsolatban, hanem ismerjük is azokat, akik tőlünk vásárolnak vagy partnerségbe vannak velünk. Boldogok vagyunk, hogy olyan vásárlóink vannak, akik kölcsönösen kíváncsiak ránk, és akiknek mosoly ül az arcukra, amint meglátnak minket! 

 

Bízom benne, hogy tetszett a bejegyzésem (ha igen nyomj egy lájkot!) és ígérjük a jövőben a fent említett szempontokat figyelembe tartva fogunk működni! Arról pedig hamarosan csepegtetek nektek információt, hogy milyen változások várhatók a 2019-es évben és hogy hogyan összegeztük az idei évünket! :)