2018. október 19.

Mi történt velünk az elmúlt 2 hónapban?

Mi történt velünk az elmúlt 2 hónapban?

Kedves Olvasó(k)!

Bizonyára nektek is feltűnt, hogy az utóbbi 1 - 2 hónapban kicsit takarékra vettük a lángot. Nem íródtak új blogbejegyzések, kevesebb volt a poszt a social média oldalainkon és a webshopon sem voltunk túl aktívak. Ennek okát, amennyiben rendeltél tőlünk vagy szeptemberben jártál a webshopunkon, akkor tudhatod. Ha nem, akkor íme ez a "levél", mely természetesen azoknak is szól, akikkel napi vagy heti szinten beszélünk/helyzet jelentünk. 

A levél által betekintést kaptok, abba, hogy mi történt velünk, milyen tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, milyen hullámvölgyön mentünk keresztül, stb. A rossz dolgok ellenére rengeteg pozitivitást, megértést és türelmet kaptunk, mely segített átvészelni ezt az időszakot!

Nem vagyok az a tipikus ömlengős, érzelmes fajta, aki ráborítja a problémáit másokra, most mégis megpróbálom leírni nektek azt a sok zűrzavart, ami az elmúlt hónapokban a fejemben /fejünkben volt és ami úgy látszik végre kezd kitisztulni.

Nem titok, hogy manufaktúra jelleggel, az otthon melegében, a mi kis hobbi gépünkkel gyártottuk a termékeinket. Raktárunk nem volt, hely hiányában, és mivel időközönként frissülnek a termékeink (pl. vásárlói visszajelzések alapján), nem is nagyon akartunk felhalmozni több 10-50-100 db-ot egy-egy termékből. De mivel egyre több megrendelés jött (nem csak fa alapanyagra, hanem plexire is) úgy döntöttünk, hogy emeljük a gyártást egy magasabb szintre. Kerestünk hát telephelyet, melyet nagy örömmel meg is osztottunk veletek

Szépen indult az október, úgy éreztük jön az új lendület, behozzuk a gyártás lemaradást, ami a 2 hét alatt felgyülemlett, illetve elkészítjük a Rising Sun és a 7 csoda társasjáték rendezők prototípusát. Ez utóbbi szerencsésen sikerült. 

 

De az élet picit közbeszólt. Vagy nem is olyan picit?

A levegő kompresszorunk olyan hibát produkált, melyet még a szakember sem hitt el, aki ilyet forgalmaz. Jött a tűzoltás, gyors keresgélés, utána járás napokig, mire végre sikerült megvenni egy másikat. Éjjel fél 12 körül folyt javában a szerelés, aminek a végén nagy volt az öröm, hogy folytatódhat a gyártás! Másnap reggel mikor kiérkeztünk a telephelyre a gép nem indult. Vakartuk a fejünket, és beletelt pár napba mire (szerelővel egyeztetve) kiderült, hogy a levegő kompresszor meghibásodásnak hála a táp is megadta magát. Természetesen itt is napokba telt, mire sikerült másik alkatrészt találnunk/beszereznünk. Így a két hetes leállásból, sajnos egy hónap lett. És bizony volt egy pillanat, amikor úgy éreztük inkább elengedjük az egészet. De (!) szerencsére nem tettük, mert nem olyan fából faragtak minket. :) 

A Benny Hill Show-hoz hasonló történéseknek lettek negatív és pozitív eredményei is.

Az egyik legnagyobb szívfájdalmunk az, hogy a Rising Sun rendezőt egy kis időre félre kell tennünk. Többször belekezdtünk a prototípus gyártásba, és a gép rendszerint meghibásodott. Ezért a projektet bár jegeljük, de le nem mondunk róla!  A tervek készen vannak és még idén azon leszünk, hogy felkerüljön a webshopra. A másik az, hogy a megrendeléseink teljesítése csúszott. Bár mindenki nagyon türelmes és megértő volt velünk, mi mégis mindenkit megajándékozunk azért, mert kitartottatok mellettünk! Nem győzöm mondani nektek, hogy mennyire hálásak vagyunk ezért!

A történések nagyon sok mindenre ráébresztettek minket, de legfőképp arra, hogy ilyenkor sem szabad megállnunk, ezért a kényszer pihenő alatt aktívan tevékenykedtünk. A teljesség igénye nélkül: elkezdtük frissíteni a termékeink aloldalát, módosítottuk a Blood Rage rendezőnket, átvételi ponttal bővültünk, stb. Ezek mindegyikéről készül hamarosan Facebook/Instagram poszt! :) A sok háttérmunka mellett pedig megszületett a döntés (ami nem volt kérdéses eddig sem, csak nem terveztük ennyire "hamar"): bővülünk egy nagyobb teljesítményű géppel.

A legjobb, hogy ezen nehéz időszak alatt/ellenére három nagyszerű partnerrel kötöttünk kapcsolatot. Mindhárom csapattal lesznek közös megjelenéseink, nyereményjátékaink és még sok egyéb fantasztikus ötlet van a tarsolyunkban, szóval érdemes őket (is) figyelnetek/követnetek