2018. február 23.

Miből készül?

Miből készül?

Ha követed a Facebook oldalunkat, vagy a webshopon olvastad az egyedi megrendelést bemutató írásunkat, de még mindig vannak kérdéseid a termékek anyagaival kapcsolatban, akkor ez a blog bejegyzés neked szól!

A tervezést azt hiszem már nem kell bemutatnom. Ellenben a nálunk található anyagokat igen. Mint láthatod a webshopon egyelőre csak faanyagból készült termékek vannak, de fontos tudnod, hogy nem csak fával dolgozunk.

A gépünk 8 fajta anyagot képes megmunkálni.

 

The GiftForge - fa  The GiftForge - műanyag  The GiftForge - textil  The GiftForge - bőr

Fa:
Nekünk ez a kedvencünk. Ezért választottuk az induláshoz ezt az anyagot. 3 vagy 4 mm-es, rétegelt nyír, nyár, bükk ill. balsafával dolgozunk. Ez nem azt jelenti, hogy más faanyag szóba se jöhet, csupán annyit, hogy ezeket teszteltük ezidáig. A rétegelt faanyagon kívül dolgozunk kész termékekkel is, tehát a boltokban kapható natúr faáru is alkalmas gravírozásra.

A fa esetében nagyon fontos a minőség, ezért A ill. B besorolásúakkal dolgozunk. Ez a jelölés azt jelenti, hogy a rétegelt falemezben a lehető legkevesebb görcs vagy csomó található.

A faanyag gravírozásra és vágásra is alkalmas!

Műanyag (plexi):
Előnye a fával szemben, hogy nem kell lefesti ahhoz, hogy a szívárvány összes színében pompázhasson, ill. elérhető áttetsző formában is. Mi első soron társasjáték kiegészítőket tervezünk belőle gyártani (tokonek, pénzérmék, stb.), de egy megfelelő színű műanyag tökéletes társad lehet pl. az esküvői köszönőajándékoknál is!

A műanyag gravírozásra és vágásra is alkalmas!

Textil:
Remek választás, ha egyedi plüss játékokat szeretnél készíttetni velünk. Az anyagok közül véleményem szerint ez a legkényesebb, mivel nehéz megjósolni, hogy egy anyagra milyen hatással lesz a lézer. A farmer, polieszter és a műanyag alapú szöveteket ajánljuk vágáshoz, mivel ezek szélei a vágás hatására "megolvadnak", ezzel nagy mértékben csökkentve a rojtosodást.

A textil csak vágásra alkalmas!

Bőr:
Nagyon kényes és egyben veszélyes anyag, mivel a vágás során könnyen lángra kaphat, ezért még a textilnél és a fánál is fontosabb a minősége. Minden esetben vastagabb, jó minőségű anyagot javaslunk. De aggodalomra semmi ok, hiszen, ha megvan a tökéletes anyag, akkor remek termékek készíthetőek belőle, mint pl. pénztárca.

bőr gravírozásra és vágásra is alkalmas!

The GiftForge - papír  The GiftForge - karton  The GiftForge - kő  The GiftForge - üveg

Papír:
Elsőre lehet furcsának tűnik, de a belőle készíthető termékek tárháza határtalan. Első soron mi esküvői vagy party dekorációhoz ajánljuk, de készíthető belőle pl. karácsonyi üdvözlőlap is, vagy az ablakra szánt hódekoráció sablonja. A papír esetében is jobb ha vastagabb anyaggal dolgozunk, hogy strapabíró legyen a végeredmény.

A papír csak vágásra alkalmas!

Karton:
Bár nem sok terméket tudunk elképzelni ebből az anyagból, de arra mindenképp alkalmas, ha szeretnéd az egyedileg megtervezett terméket a gyártás előtt megtekinteni. A karton legjobb tulajdonsága, hogy olcsó. Így könnyen és költséghatékonyan elkészíthető bármilyen prototípus.

A karton csak vágásra alkalmas!

Kő:
Csak csiszolt és jó minőségű kőre lehet gravírozni. Javasoljuk, hogy sötétebb árnyalatot válassz, mivel a gravírozás sokkal jobban kiemeli az árnyalatokat, mint a világosabb színek esetében.  

A kő csak gravírozásra alkalmas!

Üveg:
Természetesen a végeredmény nagyban függ az anyag milyenségétől. A gravírozott üveg lehet "fagyos" vagy "szikrázó" hatású. 

Az üveg csak gravírozásra alkalmas!

Bármely anyaggal is doglozunk nagyon fontos a minőség, ill. hogy semmilyen vegyi anyaggal (festékkel, lakkal, ragasztóval, stb.) ne legyen lekezelve a felülete, mert ezek reakcióba léphetnek a lézerrel.