2023. december 27.

2023-ban megjelent társasjáték rendezőink

2023-ban megjelent társasjáték rendezőink

Hihetetlen, mégis igaz. Ismét eltelt egy év. Egy olyannyira tartalmas év, hogy még ezen blog megírására is csak a téli szünetben jutott idő. A Társasjátékok Ünnepe után hirtelen jött a karácsony előtti hajrá, mi pedig egy, a korábbinál jóval későbbi dátumot tűztünk ki a rendelési határidőnek, mellyel garantáltuk a karácsonyig szállítást. Ennek köszönhetően a gyártásé volt az energiánk 110%-a. Úgyhogy a megszokottnál kicsit később, de itt vannak a 2023-ban megjelent társasjáték rendezőink.

Minden előtt egy kis érdekesség: 2021-ben 25 db társasjátékhoz, 2022-ben 21 db társasjátékhoz, idén pedig kereken 20 db társasjátékhoz készítettünk insertet vagy már meglévő frissítését. 
Ez a szám kevésnek tűnhet a korábbiakhoz képest, ám ennek oka csupán annyi, hogy számos új termék(család) került fel a webshopra. (Ezekről majd az évzáró blogban mesélünk nektek.)

A januárt egy frissítéssel és egy kis dobozos játékkal indítottuk. A Dűne: Impérium társasjáték rendezője kapott egy nagyobb ráncfelvarrást, a Bone to Pick pedig kapott egy kártyatartót, mert a játékalkalmak során nehezen tudtunk megbarátkozni azzal, hogy minden kártya összecsúszik a dobozban, és minden játékot azzal kell kezdeni, hogy szétválogassuk őket. 
Egy kis beharangozó: 2024-et is Dűnével fogjuk indítani. 😉

      


Februárban az általatok megszavazott játékok kerültek előtérbe. Közkívánatra elkészült a Bitoku insertje, amely igazi kihívás volt, hogy elférjen a dobozban. Ezt követte a Harry Potter: Roxforti csata társasjáték rendezője, melynek különlegessége, hogy az inserthez tokenvédőt és húzózsákot is adunk. (Ráadásul ez utóbbit a négy ház színéből lehet kiválasztani.) A februári sort a Gyűrűk ura kártyajáték "revised" kiadásának insertje zárta. 

     


Márciusban megjelent az első általunk gyártott társasjáték. A The Royal Game of Ur és a Senet játékokat már többen is kerestétek nálunk, ezért készítettünk egy 2 az 1-ben változatot. A társajáték megvalósítása mellett jutott idő insert tervezésre is, úgyhogy még ebben a hónapban megjelent a -munkánkhoz nagyon közel álló- Faművesek társasjáték rendezője is.

Ezeket követően szinte ugráltunk az évszakok között. Áprilisban előbb megjelent a Frostpunk társasjáték insertje, melyet pöpec épülettartó tálcákkal egészítettünk ki, majd átugrottunk a tavaszba és frissítettük a Fesztáv társasjáték rendezőjét. A napsütést és a csiripelő madarak énekét élvezve folytattuk a munkát és lefejlesztettük a Föld társasjáték rendezőjét a Gémklubbal kooperálva.

      


Aztán júniusban elérkeztünk egy nagy mérföldkőhöz, a 100. társasjáték rendezőnkhöz. Sokáig tanakodtunk rajta, hogy melyik játékhoz készüljön el a 100. insert. Olyan játékot akartunk választani, ami igazán nagy, robosztus, tele tartalommal, ami igazi kihívás lehet számunkra. (Úgy látszik minden évben kell egy ilyen.😄) Így esett a választás a Frosthaven játékra, ami ugyan még nem jelent meg magyarul, de ha belegondolunk, hogy nem a játék játszása közben* fogjuk az insertet tervezni (és nem insert nélkül fogjuk a fél játékot lejátszani - mint ahogy tettük azt a Homályrév esetén), hanem már a játék kezdetétől tudjuk majd használni, igazi örömmel és nyugalommal tölt el minket. 
* Közben alatt nem azt értjük, hogy két kártya kijátszás közben ültünk oda a tervező asztalhoz. 😄

A gigászi doboz után kellett egy kis pihenő, úgyhogy feltankoltuk magunkat némi elemózsiával. Így született meg a Sör és kenyér insertje. Annak ellenére, hogy milyen parányi doboza van a játéknak (főleg a Frosthaven után), mégis a megjelenése után már többen is kerestétek nálunk az insertet hozzá. Úgyhogy Vagabund Petivel kooperálva létrehoztuk a terméket, melynek elsöprő sikere lett. 

      


Nyár végén, ősz elején sorra kerültek a jobbnál jobb játékok a tervező asztalra, és olyan gördülékenyen ment a tervezés - tesztelés - gyártás, hogy az már szinte filmbe illő volt. Ekkor született meg a Szunnyadó istenek, a Maracaibo, a La Granja insertje és ekkor készült frissítés a Korképhez is.

Aztán októberben Tomival szétváltak útjaink, míg én Arnak elveszett romjait mentem felfedezni, addig ő űrhajóba szállt, hogy kolonizálja a Marsot. Nagy bánatomra nem sikerült csak frissítést készíteni az Arnak elveszett romjai inserthez, mert az egyik őrző túlnyúlt a társasjáték rendező magasságán. Nem akartam megkockáztatni, hogy bárkinek is megsérüljön a játék komponense, így kénytelen voltam a teljes insertet megmagasítani. Tomi viszont nagyobb sikerrel járt, mint én. Ugyanis a Marson bőven volt lehetőség, így az Árész-expedíció mellett részt vett a Pathfinders kiegészítő meghódításában is. Melynek köszönhetően létrejött egy frissítés/bővítés a korábbi Mars insertünkhöz is. 

      


A társasjáték rendező megjelenéseket idén novemberben zártuk le a Star Wars: Peremvidékhez készített inserttel. Ami az egyéb termékeket illeti most nem írok számokat, pár nap múlva úgyis megjelenik az évzáró blogunk, melyben részletezem mi minden történt velünk és mely egyéb termékek debütáltak idén. Úgyhogy tartsatok velünk még ebben a pár napban, ami hátra van 2023-ból. 

És természetesen idén is köszönjük nektek a bizalmat, a társasjáték kölcsönadásokat, a visszajelzéseket, a támogatást és a segítséget. 🥰 Jövőre folyt. köv.!