Miért éppen a társasjáték rendező(k)?

Szerző: Kitti Barta 2018. Április 18.

Miért éppen a társasjáték rendező(k)?

Minden egyes termékünk ugyanolyan fontos a számunkra, ugyanolyan örömmel készítünk el egy fülbevalót, mint egy összetettebb rendezőt. Mint ahogy láthatjátok, termékeink száma folyamatosan nő, mégis fontosnak tartom kiemelni a társasjáték rendezőket.

De miért éppen erre esett a választás? Nos, a válasz nagyon egyszerű. Egyre inkább kezdenek elterjedni a figurás társasjátékok, melyek védelme fontos. (Persze nem csak figurás társasjátékok esetén hasznos a rendező.) Napokat, sőt van, hogy heteket dolgozunk rajta, ötletelünk, alkotunk, finomítunk, módosítunk, tesztelünk, stb. Mindezt azért, hogy olyan terméket hozzunk a piacra, amely minőségében és praktikusságában is kielégíti az igényeket.

Bár nagyon sok külföldi cég foglalkozik ezzel, kis hazánkban ez a piac egyelőre még csak most kezdi bontogatni a szárnyait. Nem állítom, hogy mi vagyunk az egyetlen cég, aki ezzel foglalkoznak, azt sem, hogy az elsők lennénk, de azt garantáljuk nektek, hogy a minőség mindig első helyen lesz nálunk. 

Ha érdekel, hogy miként készül el egy társasjáték rendező, olvasd el a Hogyan készül? blogbejegyzésünket.

Miért jó?
Jelenleg a megvásárolható társasjátékok többségében műanyag tárolókat használnak, melyekben vagy ömlesztve vannak a figurák, vagy külön rendezve, de a műanyag formából adódóan sakkozni kell, hogy melyik figura, hova való.

A kártyás játékok esetében a tárolók általában az összes kártya magasságnak méretére vannak optimalizálva, így ha kártyavédőt veszel hozzá, két lehetőséged van: vagy megpróbálod az adott helyre beszuszakolni vagy megbontod a paklit, és ahol épp van hely belerakod. Egyik megoldás sem túl szimpatikus.      

Hogyan használhatod?
A fejlesztéseink során fontosnak tartjuk, hogy ne csak tárolásra tudd használni a rendezőt. Pl.: egy figura rendező esetében, miután kivetted a dobozból magad elé helyezve rögtön tudod használni. Nem szükséges, hogy az összes figurát kirakd az asztalra. A játék kezdetekor kiveszed őket a dobozból, majd ha már nem használod visszateszed. Ezzel a játékot követő pakolás is felgyorsítható.  Kártyarendezők esetén ugyanezt a szempontot követjük.

Természetesen nem minden társasjátékban használható ez a megoldás - a szűkös hely miatt -, de az ilyen esetekben is igyekszünk úgy kialakítani, hogy ne kelljen több különböző helyről összegyűjtened a játékhoz szükséges tokeneket, figurákat, kártyákat, stb.

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek, aki szereti a társasjátékokat.
Aki szereti az esztétikus dolgokat. Aki szeretné, hogy a társasjáték figurái ne sérüljenek. Akit zavar, hogy a kártyái nem férnek el egy helyen.

Kitti Barta
Kitti Barta

Szerző

wood enchantress


Új hozzászólás

A hozzászólásokat jóváhagyjuk közzététel előtt.

Októberi akció!

Segítünk, hogy ne gubózz be otthon a hideg miatt! :) Az október 30-ig leadott megrendelésed az eddigi 450 Ft helyett ingyen átveheted a személyes átvételi pontjainkon:

Metagame 1 (1132 Budapest, Kádár utca 10.)
Metagame 2 (1114 Budapest, Szabolcska Mihály utca 9.)
Sas és Kos társasjáték szaküzlet (9022 Győr, Szent István út 41.)