2020. január 06.

2020-as évi tervek, célok

2020-as évi tervek, célok

Gyerekkoromban nagyon szerettem a havat. Azt, ahogy ropogott a lábam alatt, amikor iskolából sétáltam haza. Azt, amikor az arcomba fújta a szél és nem láttam tőle semmit. A nagy szánkózásokat, a gyönyörű tájat. Egy dolgot viszont kevésbé, mégpedig a hideget, ami kézen fogva járt vele. Mindig az járt a fejemben milyen jó volna, ha hóhullás közben meleg lenne.

Most a téli melegben, hó nélkül arra gondolok milyen jó volt régen a hidegben! :) Az eltelt években viszont egy dolog nem változott, mégpedig az, hogy nagyon szeretem ezt az időszakot. Az ünnepi hangulatot, a karácsonyt, az év végét, az újévet és mindennel együtt azt, hogy az év elején mindig kitűzök magam elé egy-két célt

Nem szoktam fogadalmakat tenni szilveszterkor, helyette inkább azzal indítom az évet, hogy átgondolom, mi mindent szeretnék elérni, min szeretnék változtatni, végül "elnevezem" az évet. Ez a szokásom akarva-akaratlanul összekapcsolódott a vállalkozásunkkal. A saját céljaim és a vállalkozás céljai közti különbség az, hogy ez utóbbit férjemmel, Tomival együtt tűzzünk ki. Ezen terveket, célokat szeretnénk most megosztani veletek is.

Sokat gondolkodunk egyénileg és együtt is, és nagyon jó érzéssel tölt el, ha a másik épp azon tervekről mesél neked, amik a te fejedben is ott motoszkálnak. Így történt ez akkor is, amikor rákérdeztem Tominál, hogy milyen szóval jellemezné az idei évet. Mindkettőnk előtt két fő cél lebegett, amelyek közül nem akartunk és nem is tudtunk volna választani. Szorosan összekapcsolódnak, ezért mindkettőt megtartottuk. Tehát a 

2020-as évünk a növekedés/gyarapodás és az egyensúly éve lesz. 

tavalyi év elején meghatározott rendszerességre maximálisan törekedtünk. Viszont év közben történt velünk pár dolog, amely ráébresztett arra, hogy ez még nem elég. A magánéletünkben történt legnagyobb változás az volt, hogy megvettük tavasszal a házunkat, amely minden szabadidőnket lefoglalta. Mellette pedig a vállalkozásunkban is voltak szép számmal olyan helyzetek, események, amelyek éreztették velünk, hogy 200%-on kell pörögnünk. Egy kedvezmény adta gyártási többlet, egy nyereményjáték, egy termék, amely sok érdeklődőt hozott, az egyedi megrendelések vagy a Társasjátékok Ünnepe, melyek mind adtak annyi plusz feladatot, melyekkel már a határainkat feszegettük. Előfordult, hogy egyszerre annyi mindenre kellett fókuszálnunk, hogy a nap végén zombiként estünk be az ágyba, hogy legyen némi energiánk a következő napra. Felborult a munkával töltött idő és a magánélet aránya, ami azt eredményezte, hogy akkor sem tudtuk leállítani az agyunkat, ha épp a kutyával sétáltunk vagy beültünk egy étterembe vacsorázni. 

A karácsonyi időszakban töltött pár pihenőnap tovább erősített minket abban, hogy változtatni kell. Illetve, hogy az egyensúlyt csak úgy tudjuk elérni, ha növekszünk. Ezért arra fogunk törekedni, hogy a csapatunk minimum 1 fővel bővüljön, aki segít a gyártásban. Így több időnk marad a tervezésre, a marketingre, a terméktesztelésre, fotózásra, vagy akár a fejlesztésekre. És nem utolsó sorban lesz időnk a magánéletünkre.

A növekedés azért is fontos számunka, mert a jelenlegi színvonalból, termékmegjelenésekből, minőségből, stb. nem szeretnénk alább adni. Nem szeretnénk azért kevesebb dolgot megvalósítani, mert nincs rá idő. Tehát a növekedés nem csak a csapatunkra értendő. Továbbra is szemünk előtt lebegnek azon fejlesztések, melyeket meg akarunk valósítani ebben az évben. Pl.: új funkciók lesznek a webshopon, átalakul a szavazás, stb. Emellett pedig folyamatos termékmegjelenések lesznek. Megannyi ötlet van a tárházunkban, és a vásárlóinktól is kapunk tippekkel. 

Tovább bővítjük a jelenlegi termék palettánkat: érkeznek a webshopra új kockatorony designok, társasjáték rendezők, játékostáblák. Gyarapodni fog a festék- és eszköztartó, valamint az Arkham Horror LCG-hez készült termékcsaládunk. Az év végén készítünk további társasjáték témájú ünnepi termékeket. Illetve jönnek majd új termékkategóriák is. Törekedni fogunk arra, hogy minél több igényt kielégítsünk, ezért kövessetek minket 2020-ban is! :)