2020. december 22.

2020-ban megjelent társasjáték rendezőink

2020-ban megjelent társasjáték rendezőink

Az idei évben sem szűkölködtünk, ami az insert megjelenéseket illeti. Készült több frissítés, jöttek "folytatások" és új társasjáték rendezők is.

A karácsonyi pihenés alatt elhatároztuk, hogy 2020-ban kipróbálunk valami újat. Ezért úgy döntöttünk, hogy minden hónapnak adunk egy témát, melyek köré építjük majd a termék megjelenéseket.
(Erről bővebben a Viszlát 12 hónap - 12 téma blogunkban olvashatsz!)
Annak ellenére, hogy kissé szűk keretet adott (hiszen hiába volt meg korábban a termék, várni kellett az adott hónapra, hogy megjelenhessen) mi nagyon élveztük ezt a fajta játékosságot. Irányított minket, nektek pedig adott némi infót azzal kapcsolatban, hogy milyen megjelenések várhatóak. 

Az évet két frissítéssel és egy nagyobb inserttel indítottuk. Elkészült a Mars terraformálásához készített insert frissítése, amely ebben a formájában már támogatja az összes megjelent kiegészítő tárolását. Utána következett a Star Wars: Lázadással kompatibilis insert frissítése, amelyben immár tárolható az alapjáték és a kiegészítő is. A hónap zárásaként pedig megjelent a Nemesishez készített társasjáték rendezőnk. 

  

Februárban érkezett két kölcsönkapott játék insertje: a Civilization és a Castles of Burgundy. A Civilization esetén készítettünk egy kiegészítő társasjáték rendezőt, amely csak a térképek tárolására alkalmas. A Castles of Burgundy régi és új kiadása szerencsénkre ugyanazon dobozmérettel rendelkezik, így ezen insert mindkét kiadással kompatibilis. Majd márciusban érkezett egy partneri együttműködésben született társasjáték rendező a Homályrévhez

Így utólag már bevallhatjuk nektek, hogy nehéz volt rávenni magunkat a munkára, miután megvettük a játékot. :) Nagyon beszippantott a játék, és a vezetett statisztikában még mindig toronymagasan vezet a Homályrévben töltött órák száma.

  

Aztán a homályrévi kalandozásokat elhagyva visszavetettük magunkat a való életbe és a munkába. Elkészítettük a közkedvelt Fesztáv insertjét, majd a mi nagy kedvencünk, a Brass: Birmingham társasjáték rendezőjét. Kiegészítő tárolókat készítettünk az Everdell alapjáték insertjébe, valamint frissítettük a Nyugati királyság építőmestereihez készített társasjáték rendezőt.

   

A nyarat a Teotihuacanhoz készített társasjáték rendezővel indítottuk. Melyet követett három insert, melyeket ti szavaztatok meg: az Eldritch Horror alapjáték, a Five tribes és a Kuruzslók Quedlingburgban.

   

A színkavalkádot három sokak által várt társasjáték rendező követett. Frissítettük a Terra Mystica insertet,. Szokásunkhoz híven gondoltunk azokra is, akik már korábban megvásárolták az társasjáték rendezőt, ezért készült egy csak frissítés termék, illetve egy csak kiegészítő termék is, amellyel a már meglévőt lehet bővíteni, hogy teljes legyen a gyűjtemény. Ezt követően megjelent a Nagy Western Utazás társasjáték rendezője és egy mini-mega rendező készült az Elder Signhoz.

  

Az évet pedig két nagyszerű termékkel zártuk. Az Arkham Horror 3 esetén sejtettük, hogy nem lesz elég egy alapjáték rendező. A legutóbbi kiegészítő megjelenése pedig beigazolta, hogy ehhez bizony olyan insert kell, amely a kiegészítők megjelentését követve tud majd bővülni. Így előálltunk egy meglehetősen új koncepcióval. Ez a fajta kártya- és tokentartó kialakítás lehetővé teszi, hogy újabb tároló csomagokat készítsünk a termékhez, ezzel bővítve azt. És elkerülve, hogy minden egyes kiegészítő megjelenésekor új insertet kelljen vásárolni.
Decemberben pedig megérkezett a webshopra a Nyugati királyság trilógiáját lezáró várgrófok insertje

 

Ezúton is köszönjük mindenkinek a kölcsön adott társasjátékokat és partneri együttműködéseket. Köszönjük a bíztatást és a sok visszajelzést, amit tőletek kaptunk.