2020. december 29.

Visszatekintés a 2020-as évünkre!

Visszatekintés a 2020-as évünkre!

Minden évben elkap a nosztalgia, és vele együtt egy érzelmi kavalkád, amikor összegzem az elmúlt évünket. Ez idén sincs másképp. 

Egyszerre vagyok meghatott, kissé szomorkás, elégedett, de legfőképp hálás. Megható érzés visszanézni azt a sok posztot, amit írtam, azt a sok terméket, amit terveztünk, áttekinteni az egész éves statisztikákat és visszagondolni arra, hogy mi minden történt velünk. Kissé szomorkás vagyok, mert ismét eltelt egy év, olyan gyorsan, hogy szinte észre sem vettük. Elégedett vagyok, mert az év elején magunk elé kitűzött célokat (még, ha nem is teljes egészében úgy, ahogy azt terveztük, de) sikerült elérni. Hálás vagyok, mert itt vagytok velünk! Kitartóan támogattok, érdeklődtök és nem utolsó sorban vásároltok tőlünk. 

Nagyon boldog vagyok, mert sikerült megvalósítanunk a 12 hónap - 12 téma ötletünket. (Erről bővebben itt olvashatsz!) Egy igazán szép keretet adott ennek a furcsa, olykor frusztráló és nehéz évnek. Segített meglátni a jót, segített kitartónak lenni, segített elterelni a gondolatainkat minden negatív dologról, amely a világban történt.

Amennyiben érdekel, hogy miképp sikerült elérni a kitűzött célokat és terveket, akkor tarts velem a blog folytatásában...

Fontos megjegyeznem, hogy bár egyes számban írom ezt a blogot mégis mindkettőnkre értendő az egész. Tomival már novemberben elkezdtünk beszélgetni arról, hogy milyen volt az évünk. Mogyival való séták alatt szóba kerül, hogy hogyan érezzük magunkat, hogyan éltük meg és hogyan értékeljük az évet. Úgyhogy benne is hasonló érzések kavarognak. :)

Az év elején módosítottuk a szavazati oldalunkat. Immár nem csak társasjáték rendezőkre, hanem egyéb kiegészítőkre is szavazhattok. A lista folyamatosan változik, annak megfelelően, hogy milyen új kívánságok érkeznek be, illetve, amit elkészítünk, azt természetesen töröljük. 

Nem csak a szavazati listánkban jelentek meg az egyéb kiegészítők. A 12 hónap - 12 téma keretén belül minden hónapban készítettünk a témának megfelelő kezdőjátékos jelölőt és festhető, ill. festett tokeneket.
A társasjátékoktól független termékek február környékén bővültek egy 10x10-es kihívás táblával, majd májusban elkészült ezen tábla Társasjátékok párbaja változata. Az év végén pedig ezt a két táblát "összegyúrva" létrehoztuk a Játékosok párbaja táblát, ahol két személy vagy csapat mérkőzhet meg a győzelemért, 10 játékon keresztül. 
A nyár végén a kiegészítők dobótálcákkal, tokentartó tálakkal és kártyatartókkal bővültek. 

Szintén ezen kategóriánál maradva extra filc lehetőséggel fejlesztettük a kockatornyokat, terveztünk egyedi húzózsákokat és szerettünk volna azoknak is kedveskedni, akik nagy figyelmet szentelnek a játékok megóvására. Így kerültek be az öntapadó korongok a megvásárolható termékek közé. Ezen felül pedig bővült a termék palettánk kártyavédőkkel, standard és premium minőségben egyaránt. Mint látjátok már nem csak lézervágott, fából készült termékeket tudtok nálunk megvásárolni és elöljáróban annyit megsúgok, hogy ez jövőre bővülni fog.

A fenti szép hosszú lista mutatja, hogy komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy játéktól független kiegészítők szülessenek, amelyek tovább növelik a játékélményt.
De természetesen nem feledkeztünk meg az játék kiegészítőkről sem! A fontosság és teljesség igénye nélkül párak ezek közül: nyitva tábla és célkártya tartó az Everdell játékhoz, játékostábla az Eldritch Horrorhoz, kaputartó az Arkham/Eldritch Horror játékokhoz. 

A tervezett festéktartó család bővülést is sikerült teljesítenünk. Az új méretű festékek tárolói mellett, fejlesztettünk új tárolókat, melyek falra lehet akasztani, illetve készültek állványok is, melyekkel még nagyobb festéktartó birodalmat tudsz építeni magadnak. 

Ami a partneri kapcsolatainkat illeti ismételten tovább bővültünk. Új partnereink közt tudhatjuk a d3meeplest és az első külföldi partnerünket az MTL - Make Them Last kártyavédőket forgalmazó céget. A szállítmányozó cégünket lecseréltük a GLS-re, akivel nagyon elégedettek vagyunk (bízunk benne, hogy ti is! :)). Az év végén pedig részt vettünk a Társasjátékok.com adventi nyereményjátékban.

Hatalmas öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy a PC Guru készített a termékeinkről cikkeket. Ennek hatására létrehoztuk a média oldalunkat, ahova összegyűjtöttük az eddig megjelent cikkeket és videókat, melyek rólunk jelentek meg.

A tervezett alkalmazottal való bővülést sajnos nem sikerült teljesítenünk, legalábbis nem úgy, ahogy szerettük volna. A koronavírus és az intézkedések ránk is hatással voltak. A tavaszi kijárási korlátozás bevezetésekor úgy döntöttünk, hogy átköltöztetjük a gépet, hogyha bármilyen további korlátozás lép életbe, akkor az ne legyen ránk hatással és fennakadás nélkül tudjunk gyártani nektek. A korlátozások és a költözés miatt nem akartunk belevágni egy alkalmazotti bővülésbe, helyette most már mindketten főállásban dolgozunk a cégben! Az alkalmazotti bővülést pedig átcsúsztattuk jövőre. :) 

Az intézkedések miatt csúszott a külföldre nyitás is. Nyár helyett ősszel indult a nemzetközi webshop. De így is nagyon hálásak vagyunk azért, hogy elindulhatott és, hogy már külföldről is vannak érdeklődők a termékeink iránt

Köszönjük, hogy velünk tartottatok 2020-ban, hogy támogattatok bennünket, hogy vásároltatok tőlünk és, hogy kölcsön adtátok nekünk a féltve őrzött társasjátékaitokat. Minden nehézség ellenére úgy gondolom/gondoljuk, hogy egy remek év áll mögöttünk. Bízunk benne, hogy ti is hozzánk hasonlóan éreztek.

Társasjátékban és szeretetben gazdag szilvesztert és boldog új évet kívánunk nektek!