2021. december 29.

Visszatekintés a 2021-es évünkre!

Visszatekintés a 2021-es évünkre!

Talán ennyi év elteltével már nem újdonság, hogy minden év elején készítek egy évindító blogot, melyben "elnevezzük" az aktuális évet. Év végén pedig összegzem, hogy mi mindent történt velünk és hogy az év elején kitűzött célokat, terveket sikerült-e teljesíteni, elérni. A 2021-es évet a megújulás, felfrissülés évének tekintettük. Nem akartunk 2020 lábnyomában lépkedni, ezért olyan terveket próbáltunk kitűzni magunk elé, melyekre első soron mi vagyunk hatással. (Ezekről bővebben a Mit hoz a 2021-es év? blogban olvashatsz.) Természetesen ezek a célok és tervek az év közben gyarapodtak és volt, amit sikerült teljesíteni, de olyan is volt, amit nem. Pontosabban, amit nem, annak teljesítése csak átcsúszott a 2022-es évre. Tehát még közel sem engedtük el őket! 

Azt kell mondjam nem sokáig tétlenkedtünk, ugyanis januárban átálltunk a papíralapú ragasztóra és az e-számlára, valamint volt egy kisebb frissítés a webshopon is. Ezt követően partnerünknek az MTL-nek hála, tovább bővült a kártyavédő kínálatunk, ami tovább ösztönzött minket abban (amely egy ideje foglalkoztatott már bennünket), hogy felkerüljenek a társasjáték rendezők oldalára az ajánlott kártyavédők. (Kapcsolódó termékek közt találjátok őket.) Nagyon sok kérdés érkezik be hozzánk, hogy az adott játékhoz mely méret a megfelelő. Úgy gondoltuk sokat segíthetünk nektek, ha kiemeljük a termék oldalon ezt az információt. 

De itt nem álltunk meg, ami a webshop fejlesztést illeti. A kártyavédő méretek mellett minden társasjáték rendező termék oldalára felkerült az adott termék mérete, amellyel könnyen ellenőrizhető, hogy kompatibilis-e az általatok megvásárolt kiadás dobozával.  

Mindeközben a szavazati oldalunkon kaptunk egy nagyon jó ötletet arra, hogy készíthetnénk valamilyen táblát, amin a győzelmi pontokat lehet számlálni játék közben. Mivel a táblához színes kockákat is akartunk adni, ezért tovább gondoltuk az ötletet és egy tároló részt is készítettük hozzá, melyben tárolhatóak a kockák, ráadásul akár dobótálcaként is használható. Így született meg a győzelmi pont jelölő tábla - tárolóval/dobótálcával termék.

Az év első felében több általános termék is megjelent, a fontosság és sorrendiség igénye nélkül megemlítenék párat: figuratartóval bővült a festék- és eszköztartó család, meeple mintás poháralátéteket készítettünk és közkívánatra terveztünk egy nagy kapacitású kártyatartót is.

A webshop- és termékfejlesztések mellett elindult a blogrovatunk, melyet már az évindító blogban is beharangoztunk nektek. Az "Ezzel társasozunk mi!" blogrovat keretein belül olyan társasjátékokról írunk, amelyekkel előszeretettel játsszunk, amelyek nagy kedvenceink, és amelyek többsége megtalálható a polcunkon. A blog célja többek közt az volt, hogy kicsit jobban megismerjetek minket, és hogy ajánljunk nektek játékokat, de nem a megszokott módon. A többnyire megtörtént eseményeken alapuló bevezető részen túl, bemutatjuk nektek a játék hangulatát és a történetét, valamint kitérünk arra, hogy kinek ajánljuk és kinek nem. Az írásokat sok játékalkalom és kutatómunka előzi meg. És mivel a sorozatra nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezért úgy gondoljuk, hogy a sok belefektett idő maximálisan megéri. Úgyhogy tutibiztos, hogy jövőre is fogjuk folytatni!

A nyár kezdetével folytatódtak a temékcsalád bővülések és az új termék megjelenések. Júniusban debütált a ragasztás nélküli lapkatartónk, melyet követett a kisebb és nagyobb kártyatartó is. Ezzel egyidőben megjelent az első asztali/faliképünk, mely már több témában is elérhető. Bővítettünk a kihívások naptárát új szettel, és a meeple poháralátétekből csináltunk tematikusakat. A kártyavédő fronton is történt bővülés, megérkeztek az első matt kártyavédők, amelyek nagy sikert arattak. 

Nyáron a sok termékfejlesztés és újdonság mellett két igazi nagy mérföldkövet sikerült elérnünk. Július 6-án elindult a Youtube csatornánk, augusztus 19-én pedig elküldtük nektek az első hírlevelünket. Régóta a céges bakancslistánkon voltak és hatalmas öröm a számunkra, hogy sikerült kipipálni.


Szeptemberben aztán elindult az első tanévünk, amellyel a 12 hónap - 12 témához hasonlóan egy kis játékosságot akartunk vinni a megjelenésekbe. Ökológiát választottuk első tantárgynak, mely keretén belül megjelent többek között a színes filcekkel borított erőforrás tártók és az évszaktábla mini fával az Everdellhez. Valamint ekkor debütált a Szerepet játszani blogunk is, melyben azt firtatjuk, hogy mennyire lehet fontos, hogy beleéld magad a játék adta szerepbe, illetve, hogy a különböző típusú játékok ezt mennyire segítik.

Mostanra már túl vagyunk három további tantárgyon, a Gasztronómián, a Logisztikán és a Csillagászaton. Mindhárom hónapban jelentek meg nagyszerű insertek és egyéb termékek is, melyek közül kiemelendőek a tematikus karácsonyfadíszek és füzérek, a bizottság tábla a Mars terraformálása: Hatalmi játszmához, valamint a személyes kedvencünk a gumipánt, amely sérülésmentesen meggátolja a társasjáték doboztető elmozdulását szállítás közben.

És végül, de fontossági sorrendben nem utolsó sorban... valami rejtélyes okból kifolyólag elfelejtettük megosztani veletek (pontosabban csak a közösségi oldalainkon, mert hírlevelet küldtünk róla), hogy október közepe tájt felkerült az összes társasjáték rendezőnk a BGG adatbázisába, így már ott is tudtok minket követni és megjelölni, hogy melyik társasjáték rendezőnket szereztétek be mostanáig, valamint melyikre vágytok mindennél jobban.

Ahogy láthatjátok tartalmas volt az idei évünk is, szerencsére nem unatkoztunk és bár volt pár dolog, ami átcsúszott 2022 (gépvásárlás, bővülés, megannyi termék ötlet, amire nem volt idő és kapacitás), de így is nagyon sok mindent sikerült teljesíteni és elérni. Nagyon boldogok és hálásak vagyunk, hogy itt vagytok velünk. Köszönjük nektek a sok vásárlást, a megszavazott bizalmat és a sok-sok visszajelzést.

Társasjátékban gazdag szilvesztert és
nagyon boldog új évet kívánunk nektek!