2022. december 29.

Visszatekintés a 2022-es évünkre!

Visszatekintés a 2022-es évünkre!

A Facebook oldalunk számunkra olyan, mintha egy fényképalbum lenne. És bár év közben elég hullámvölgyes a kapcsolatunk vele, ilyenkor leginkább hálásak vagyunk azért, hogy kitartóan posztolunk mindenről, ami a vállalkozásunkkal és velünk történik. Hiszen év közben általában minden annyira pörgős, hogy sokszor azt sem tudjuk összefoglalni, hogy az adott napon mit csináltunk, nem még azt, hogy mi történt mondjuk egy hónappal az előtt. 

Szerencsére a Fb, mint egy nagy krónika itt van nekünk, és segít abban, hogy visszaemlékezhessünk mindenre, ami történt velünk. Emellett újra elolvassuk az évindító blogot is, hogy megnézzük milyen célokat tűztünk ki magunk elé és sikerült-e teljesíteni őket. Érdekesség: az évindító blogot év közben nem szoktuk olvasgatni, nézegetni. Többek között azért is, hogy ilyenkor nekünk is mintegy meglepetés legyen, hogy milyen elképzeléseink voltak az adott évre.

Gyertek velünk erre az egy éves időutazásra és nézzük meg együtt, hogy mi minden történt 2022-ben.

Kétség kívül az idei volt az eddigi legnehezebb évindulásunk. A decemberben beérkezett rendelés mennyiséget tudtuk, hogy sok túlórával tudjuk majd teljesíteni. Ráadásul monopol helyzet alakult ki a faalapanyag ellátást illetően Magyarországon, amely nem csak drágulást, hanem kezdetben alapanyag hiányt is hozott magával
A kialakult káoszban tudtuk, hogy két dolgot kell sürgősen megoldanunk, az egyik, hogy bővüljön a gyártás kapacitásunk, a másik, hogy minél előbb szerezzünk alapanyagot, hogy zavartalan legyen a gyártás.

Így hát az év első három hónapja alapanyag felkutatással, hálózat bővítéssel, lézervágó gép vásárlással és üzembe helyezéssel telt, amely mellett igyekeztünk a tervezésre és az új termékekre is figyelmet fordítani. (Ami nem volt egyszerű.) Amennyiben érdekel benneteket ezen időszak részletei, akkor olvassátok el az év közben íródott "Betekintés a kulisszák mögé" blogot, melyben elmeséljük, hogy miként zajlott az év eleje.

Ami a termékeket illeti az új társasjáték rendezők és a meglévők frissítése mellett érkeztek a webshopra színes hátoldalú kártyavédők, valentin napi kihívások a naptárhoz, ikonszámláló (hivatalos és rajongói változatban is) a Mars terraformálásához. Folyamatosan töltöttük fel a készleteket, mind a kártyavédőkből, mind a gumpipántokból, melyek közül ez utóbbi tavaly debültált a webshopon és ami nagy sikert aratott nálatok. És egy teljesen új termékcsaláddal, a tokenvédőkkel bővült termékkínálatunk.

Mindeközben 4 éves lett a webshopunk és részt vettünk a Gémklub partneri napján, melyet egy közös projekt követett

Tavasszal aztán valóra vált egy rég dédelgetett álmunk és elkészült az első társasjáték táskánk kék és piros színekben. A megjelenést hosszú hónapok tervezési és tesztelési munkája előzte meg és nagyon örültünk neki, hogy ilyen egyedi és népszerű terméket sikerült megalkotnunk. Később tovább bővítettük a kínálatot egy új fazonnal, két új színben, zöldben és bézsben.
A táska elkészülte magával hozott két termék frissítést is. A húzózsákok és gumipántokon megjelenített logó megkapta ugyanazon formáját, amit a táskákon használtunk, így minkét termék kapott némi újítást. 

Az általános termékek közül kiemelendő még, hogy készítettünk egy teljesen egyénileg varriálható társasjáték dobozt. Így ha valamelyik játék dobozba megsérül, vagy egy nagyobb csomaghoz kellene doboz, akkor ez könnyedén orvosolható. 

Az év második fele aztán hatalmas megtiszteltetéssel és örömmel indult. Megkeresett minket ugyanis a Czech Games Edition, akik a partnerség mellett hivatalossá tették minden, az ő játékaihoz készített insertünket. Ezek után részt vettünk a Gémklub őszi partneri napján és lehetőséget kaptunk arra is, hogy ott legyünk a 10. Társasjáték Ünnepén. Úgyhogy úsztunk a boldogságban, még annak ellenére is, hogy szeptember 1-vel megszüntettük az utánvétes fizetést

Az év vége felé közeledve ismét érkeztek új kártyavédő méretek, egy igazán különleges dekorációt alkottunk esküvőre, ekkor bővült a korábban említett táska kínálat, decemberi naptárat készítettünk és javában készültünk a TJÜ-re, ahol a látogatók elsőként csodálhatták meg az első könyvtámaszunkat, amely társajsáték klub témában terveztük meg

Decemberben a fókusz ismét a gyártásé lett, amely mellett nagy örömmel vettünk részt a tarsasjatekok.com adventi nyereményjátékban és megjelent az első társasjáték a webshopunkon.

Mint láthatjátok idén sok új termékcsalád indult el, melyből még csak egy-egy termék került fel, és amelyek vágynak arra, hogy érkezzenek a folytatások. Úgyhogy ahogy idén, úgy remélhetőleg jövőre sem fogunk unatkozni.

Köszönjük nektek, hogy itt vagytok velünk, hálásak vagyunk a megrendelésekért, a társasjáték kölcsönadásokért, a bizalmatokért és a sok visszajelzésért, amit kapunk tőletek. 

Társasjáték gazdag szilvesztert és boldog új évet kívánunk nektek!